Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Θεωρίες συνωμοσίας για διάσημους ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι ακόμα ζωντανοί

Η εμφάνιση του ψηφιακού ολογράμματος του Tupac Shakur στη συναυλία των Dr. Dre και Snoop Dog έκλεψε τις εντυπώσεις πριν από μερικές ημέρες στο αμερικανικό φεστιβάλ μουσικής Coachella... κι επαναφέρει στο προσκήνιο τις θεωρίες συνωμοσίας για ανθρώπους που, παρά το γεγονός ότι κηδεύτηκαν πριν από δεκάδες χρόνια, πιστεύεται ότι είναι ακόμα και σήμερα ζωντανοί. Είτε πρόκειται για τον βασιλιά της ροκ εν ρολ Elvis ή για τον Kurt Cobain και τον Αdolf Hitler.

Tupac Shakur



Ο Tupac δολοφονήθηκε το 1996 κι όμως όπως δήλωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της δισκογραφικής εταιρείας Death Row Records, Suge Knight, ο σταρ της ραπ ίσως δεν έχει πεθάνει. Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Los Angeles 93.5 KDay, ο Knight δήλωσε : «Ίσως ο Tupac να μην έχει πεθάνει, ίσως να βρίσκεται κάπου αλλού. Κανείς δεν τον έχει δει νεκρό».

Βάζοντας μάλιστα «φωτιά» στις θεωρίες συνωμοσίας πρόσθεσε : «Ο άνθρωπος που υποτίθεται πως αποτέφρωσε τον Τupac, πήρε από μένα προσωπικά τρία εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κι έκτοτε δεν είχα ποτέ ξανά νέα του. Συνταξιοδοτήθηκε κι έφυγε». O Shakur, που θα ήταν σήμερα 40 ετών υπήρξε μάλιστα πιο «παραγωγικός» μετά τον θάνατο του αφού τα οκτώ από τα δεκατέσσερα άλμπουμ του κυκλοφόρησαν μετά τη δολοφονία του.

Elvis Presley




Σχεδόν αμέσως μετά τον θάνατο του τον Αύγουστο του 1977, κάποιοι ισχυρίζονταν ότι είχαν δει τον βασιλιά της Rock and Roll, ενώ άλλοι επέμεναν ότι τους επισκεπτόταν το πνεύμα του. Το 1987 οπότε και πλύθηναν οι υποτιθέμενες εμφανίσεις του, ο Raymond Moody εξέδωσε το βιβλίο «Elvis After Life», στο οποίο περιέγραφε γιατί οι θαυμαστές του ήταν πεπεισμένοι για την «ανάσταση» του Presley. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής ο Elvis δεν έχει ανακοινώσει καμία περιοδεία.

Jim Morrison



Το 1971, όταν ο Jim Morrison πέθανε από «φυσικά αίτια» σε μια μπανιέρα στο Παρίσι σε ηλικία 27 ετών, δεν έγινε αυτοψία. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Morrison πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, οι αντικρουόμενες μαρτυρίες των φίλων του για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, δίνουν τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας. Και παρά το γεγονός ότι ο Morrison θάφτηκε στο νεκροταφείο Pere Lachaise, είχε εντοπιστεί συχνά μεταξύ των ζωντανών.

Το 1981, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Jerry Hopkins, είχε αναφερθεί σε μια τέτοια συνάντηση στο περιοδικό Rolling Stone. «Το πρώτο που θυμάμαι ήταν η γοητεία του. Εμφανίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο, λίγο μετά το θάνατο του Morrison και άρχισε να εξαργυρώνει επιταγές στο όνομα του. Δεν επρόκειτο για ακάλυπτες επιταγές, τα δικά του χρήματά ξόδευε. Ήταν ντυμένος ακριβώς όπως ο Jim και είπε σε όλους ότι ήταν πράγματι ο νεκρός τραγουδιστής. Αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι ο frontman των Doors έχει επιστρέψει από τους νεκρούς.

Michael Jackson




Ο βασιλιάς της ποπ είχε πολλά κοινά με τον βασιλιά του Rock and Roll. Όπως και ο Elvis, έτσι και ο Τζάκσον είχε εθιστεί στα ναρκωτικά, πέθανε νέος (στα 50), και πολλοί ισχυρίζονται ότι τον έχουν δει μετά την κηδεία του. Τον Αύγουστο του 2009, η ΤΜΖ δημοσίευσε ακόμα και εικόνες ενός ανθρώπου που υποτίθεται πως ήταν ο Jackson, να βγαίνει από το βαν ιατροδικαστή. Αλλά ακόμα και αν ο Jackson επέστρεφε από τους νεκρούς, τουλάχιστον ξέρουμε πως χορεύει εξίσου καλά με ένα ζόμπι.

Kurt Cobain




Ήταν τον Απρίλιο του 1994 όταν ο Kurt Cobain αυτοκτόνησε με όπλο σε ηλικία 27 ετών κι όμως, ποτέ δεν έγινε αυτοψία ενώ η μοναδική φωτογραφία από το πτώμα του δεν αποκάλυπτε το πρόσωπο του. Επίσης, το γεγονός ότι ο Cobain τραγουδούσε «Ορκίζομαι ότι δεν έχω όπλο, όχι δεν έχω όπλο» στο κομμάτι «Come as You Are» αρκεί για να «φουντώσουν» οι θεωρίες συνομωσίας. Πολλοί θαυμαστές του πάντως ισχυρίζονταν ότι ο Kurt σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει από τη μουσική βιομηχανία και την Courtney Love.


Adolf Hitler



Αυτοκτόνησε πράγματι με όπλο στο καταφύγιο του τον Απρίλιο του 1945 ή έδωσε τέλος στη ζωή του με χάπια υδροκυανίου; Το σίγουρο είναι ότι το ζεύγος Hitler κλείσθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εκείνη την ημέρα του Απριλίου, σ' ένα δωμάτιο και αυτοκτόνησε.

Ωστόσο το γεγονός ότι αμέσως μετά, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν, πριν να γίνει νεκροψία, δημιουργεί υποψίες ότι ίσως και να διέφυγαν ζωντανοί. Αυτό το «ψέμα» έρχεται να ξεσκεπάσει το βιβλίο «Grey Wolf: The Escape Of Adolf». Σύμφωνα με τους συγγραφείς του, ο Hitler σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του, για να μπορέσει να διαφύγει μαζί με την Eva Braun στην Αργεντινή όπου έζησαν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου