Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος με όρους ο 18χρονος χάκερ




Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στην 24η ανακρίτρια ο 18χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο καλυπτόμενος πίσω από το ψευδώνυμο (nsplitter) τρέλανε με τα ηλεκτρονικά του χτυπήματα Ιντερπόλ και FBI.

Ειδικότερα, ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν σε βάρος του νεαρού τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του και της επιβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Ο νεαρός κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να κατείχε περίοπτη θέση στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ του FBI αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Οι κατηγορίες για τις οποίες κλήθηκε να απολογηθεί αφορούν στα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικής βόμβας, της πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών και της οπλοκατοχής.

Μάλιστα στην ερώτηση της ανακρίτριας για το χάκινγκ στο αμερικανικό πεντάγωνο, στην Ιντερπόλ και αλλού, ο νεαρός απάντησε «για ποιο χάκινγκ μου μιλάτε, δεν έχω ιδέα». Όσο για τη βόμβα που βρέθηκε στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο υποστήριξε ότι προοριζόταν για το Πάσχα, ενώ για την αντιασφυξιογόνα μάσκα, είπε ότι την είχε προμηθευτεί για να προστατεύεται από τις χρωστικές ουσίες των σπρέι που έκανε γκράφιτι. Για την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, είπε ότι δεν αφορούσαν πιστωτικές κάρτες, αλλά μαγνητικές κάρτες που θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε στο πορτοφόλι του.

Ωστόσο η βασική δικογραφία για τον νεαρό που περιγράφεται ως ιδιοφυία δεν έχει φτάσει ακόμα στην εισαγγελία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον 18χρονο Αλέξανδρο που συνελήφθη στο σπίτι του στον Αγ. Δημήτριο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή το FBI επιτελείο του οποίου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης, ο νεαρός μαζί με τους δικηγόρους του έπινε καφέ απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ενώ αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε στους δημοσιογράφους λέγοντας τους «θα χαρώ να φύγετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου