Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Για 6η συνεχή ημέρα διαδήλωσαν οι «Αγανακτισμένοι»




Συγκεντρώθηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα οι «αγανακτισμένοι» της Αθήνας στη πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το παρόν στο ραντεβού που ανανεώνεται κάθε μέρα μέσω της ιστοσελίδα τους στο Facebook. Κρατώντας πανό και χτυπώντας, συμβολικά τις κατσαρόλες, οι διαδηλωτές φώναζαν και χτες συνθήματα κατά του μνημονίου των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κάνοντας ξανά αισθητή την παρουσία τους αλλά και ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων συγκεντρωμένων σε πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, απαιτώντας «ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», όπως αναφέρουν στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος.

Ομάδες εργασίας έχουν δημιουργηθεί ήδη και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.

Τη στήριξή τους στους «Αγανακτισμένους» της Αθήνας, έχουν εκδηλώσει πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ενώ τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου